Over ons | Het Energie Station

Leer meer over ons en bekijk welke begrippen ons aan het hart liggen.

OVERVLOED

Hoe het altijd ging… dat gaat niet meer. Inmiddels is niets vanzelfsprekend. Overvloed en het gevoel van “het maakt allemaal niks uit” is niet meer. Door de financiële crisis is er veel geld verdampt.

STOF TOT NADENKEN

Mensen willen desondanks toch vernieuwen en op hetzelfde luxe- en comfortniveau blijven leven, maar dan goedkoper. Om maar wat te noemen: eigenlijk vindt iedereen dat de energierekening en de algemene lasten omlaag moeten, iets waar we vroeger niet bij stilstonden. Dit houdt ons dagelijks bezig en geeft stof tot nadenken, waardoor er steeds meer nieuwe innovatieve ideeën loskomen.

ONVERWOESTBAAR

Het is belachelijk dat we nog steeds in een wegwerpwereld leven… Waarom kunnen producten geen leven lang meer meegaan? Waarom geen kwaliteit meer zoals de telefoon uit de jaren 70 of de transistorradio uit 1950? Deze elektronische producten gingen immers ook nooit stuk. De wegwerpmaatschappij die zo’n 25 jaar geleden is ontstaan, is niet meer, oude gewoontes hebben noodgedwongen plaatsgemaakt voor nieuwe economische gedachten…

BEWUSTWORDING

Met z’n allen hebben we in ieder geval bereikt dat er een nieuwe bewustwording is gekomen. We moeten niet op dezelfde verspillende voet verder leven of ondernemen. Duurzaam, ergonomisch, retro en vintage zijn de nieuwe waarden, een andere mentaliteit pleit voor hergebruik en veel minder verspilling. Nieuwe moderne tijden zijn aangebroken.

WELVAART EN WELZIJN

Hoe kunnen we dit onder andere (elektrotechnisch gezien) bereiken? Er zijn vele technische mogelijkheden om duurzamer te leven, zonder in boeten op comfort en luxe, in tegendeel. Onze welvaart en welzijn kunnen hand in hand gaan.

LOGGE BEDRIJVEN

Veelal hebben we te maken gehad met grote logge ego-bedrijven met hoge algemene kosten en een piramide structuur. Hieraan zitten grote risico’s. Deze bedrijven passen zich moeilijk aan, aan veranderende marktomstandigheden. Zijn niet flexibel, als we de evolutie mogen geloven gaan deze bedrijven het ook niet redden op termijn.

SAMENWERKING

Wij zien de uitdaging om met concepten, middels kleine gelieerde en gemotiveerde partijen, technieken en disciplines samen te brengen om tot nuttige en slimme oplossingen te komen. We willen graag terug naar kleine, behapbare, fanatieke, innovatieve en nieuw denkende bedrijven die met elkaar de samenwerking aangaan en waarvan alle niveaus integraal onderdeel uitmaken van het geheel.

SYNERGIE

Slagvaardige teams, die op basis van gelijkwaardigheid samenwerken, met daarboven één overkoepelend dak en gedachtegoed. Bedrijven die individueel goed kunnen functioneren, ieder in hun eigen bedrijfstak, maar ook als een coöperatief geheel. Dus optimale synergie eigenlijk. Onder dit dak wordt voor alles zorg gedragen middels één overhead waarbij alles gefaciliteerd wordt.

OPTIMALE BELEVING

Wat leveren we dan? Kwalitatieve en duurzame producten zoals dynamische LED verlichting, laadpalen, zonnepanelen, domotica, beveiligingssystemen, VoIP en elektrotechniek in het algemeen. De innovatie zit hem met name in de combinatie van nuttige en creatieve concepten zoals “0 op de meter”, comfortabel en duurzaam wonen, gratis auto laden, enzovoorts. Maar altijd met de optimale beleving en emotie, met domotica en elektrotechniek als de verbindende factor.

DYNOVATIEF

Door synergie (gelijkgestemdheid), flexibiliteit (zowel intern tussen de bedrijven onderling als extern naar de klant) worden innovatieve en creatieve oplossingen mogelijk gemaakt. Samen zijn we Dynovatief!

VERTREKPUNT

De gedachten is: creëer start-ups of breng kleine innovatieve bedrijven onder één dak. Zo is het Energie-Station ontstaan! Het woord Energie omdat we te maken hebben met Energie, Elektro en Innovatie… en Station is een verzamelpunt, gelegen aan het spoor. Een vertrekpunt voor samen zijn en samen doen.

NIEUWE MODERN TIMES

De wegwerpmaatschappij lijkt daadwerkelijk te verdwijnen… Hier krijgen wij weer energie en inspiratie van. De nieuwe Modern Times zijn wat ons betreft weer begonnen.